Η κωμόπολη εντυπωσιάζει  με τα πετρόκτιστα αρχοντικά της, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και την σπάνια θέα προς την κεντρική Πελοπόννησο και την Ορεινή Αρκαδία.
Η ιστορία της ξεκινά από τον 12ο -13ο αιώνα  και συνεχίζεται με ιδιαίτερες αναφορές  στην ανάμειξή της στην Ελληνική επανάσταση. Περιβάλλεται από ξεχωριστό φυσικό κάλλος  που προσφέρει την δυνατότητα για μοναδικές εξερευνήσεις :

Νικολοπούλειος βιβλιοθήκη
Ιδρύθηκε το 1840 και περιλαμβάνει σπάνια χειρόγραφα, βιβλία και σημαντικά έγγραφα του 16ου - 17ου αιώνα αλλά και της ελληνικής επανάστασης. Σήμερα η συλλογή διαθέτει πάνω από  40.000 βιβλία.

Τρανή Βρύση
Η αρχαιότερη βρύση της  Πελοποννήσου. Έχει κτισθεί το 1724. Βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία.

Ναός Επικούρειου Απόλλωνα
Από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας. Βρίσκεται χτισμένος σε υψόμετρο  1.130μ σε απόσταση  14 χλμ. Από την Ανδρίτσαινα. Δημιουργήθηκε
τον 5ο αιώνα π.Χ και συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.


Αρχαία Φιγαλεία
Αρχαία Αρκαδική πόλη δίπλα στον ποταμό Νέδα.  Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί από τις ανασκαφές τα αρχαία τείχη και ο ναός της Αρτέμιδας.

Φαράγγι Μυλάονα

Δασοσκέπαστο φαράγγι με σήμανση που καταλήγει σε καταρράκτη.
Ιδανικό για πεζοπορία, χαλάρωση και εξερεύνηση.
Σε απόσταση  5 περίπου χλμ. από την Ανδρίτσαινα.

Καταρράκτης Φιγαλείας
Από τους εντυπωσιακότερους καταρράκτες  της  Ελλάδας, ύψους  50 μ.  Δίπλα το τοξωτό γεφύρι και το σπήλαιο του Στομίου.

Υδάτινες & ορεινές δραστηριότητες
Από την Καρύταινα μέχρι την Φιγαλεία και φαράγγι του Τρίτωνα, η περιοχή προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις με αυθεντικές ορεινές και υδάτινες δραστηριότητες όπως rafting, trekking, kayaking, canyoning, rappel, διαδρομές
με 4χ4 και πολλές ακόμη.
 

Χτισμένη σε υψόμτερο 765 μέτρων, κοντά στα όρια των νομών Ηλείας, Αρκαδίας & Μεσσηνίας στις καταπράσινες πλαγιές του Λυκαίου όρους, η Ανδρίτσαινα διατηρεί την και προστατεύει τις αρχαίες της Αρκαδικές καταβολές και την μοναδική της ιστορική παράδοση.
Πάμπολλα αξιοθέτα, μνημεία, ρωμαικά ενθύμια και ναοί αλλά και γραφικές ταβέρνες και καφενεία και μικρά παραδιοσιακά καταστήματα, συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό, ιδανικό για απολαυστικές αποδράσεις και εντυπωσιακές εξερευνήσεις στην καρδιά της Πελοποννήσου.

 
       
Design by PROMEDIA